24.5
Książki
Astrum
Opis
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzkiTo mogą być objawy alergii -jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2005
Oprawa
Miękka
Ilość stron
176
Format
14.5x20.6cm
Języki
polski
ISBN
8372772053
Rodzaj
Książka
EAN
9788372772053
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Astrum
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia alergików
24,50 zł
Recenzje