24.5
Książki
Astrum
Opis
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzkiTo mogą być objawy alergii -jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2005
Oprawa
Miękka
Ilość stron
176
Format
14.5x20.6cm
Języki
polski
ISBN
8372772053
Rodzaj
Książka
EAN
9788372772053
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia alergików
24,50 zł
Recenzje