66.7
Dania regionalne
Publicat
Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki
Wydawnictwo:
Publicat
Oprawa: twarda
66,70 zł
Cena rekomendowana: 79,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne.
Ponad 370 przepisów na:
- przekąski
- przystawki
- sosy
- zupy
- dania główne
- desery
- ciasta
- świąteczne specjały
Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
„Miejscem, w którym zawsze czułam się wspaniale, była kuchnia mojej Babci
Antoniny – duża, widna, kwadratowa, z wiszącymi nad kotliną miedzianymi rondlami odbijającymi płomienie ognia i rzucającymi złote refleksy. Zawsze pachniało tam jabłkami i ziołami rosnącymi w pojemnikach ustawionych na okiennym parapecie, a z piekarnika i spod pokrywek garnków dochodziły kuszące wonie. Gdy miałam 12 lat, Babcia poleciła mi spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie, który po latach stał się prawdziwym skarbczykiem wiedzy kulinarnej”.
- Ewa Aszkiewicz
Ponad 370 przepisów na:
- przekąski
- przystawki
- sosy
- zupy
- dania główne
- desery
- ciasta
- świąteczne specjały
Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
„Miejscem, w którym zawsze czułam się wspaniale, była kuchnia mojej Babci
Antoniny – duża, widna, kwadratowa, z wiszącymi nad kotliną miedzianymi rondlami odbijającymi płomienie ognia i rzucającymi złote refleksy. Zawsze pachniało tam jabłkami i ziołami rosnącymi w pojemnikach ustawionych na okiennym parapecie, a z piekarnika i spod pokrywek garnków dochodziły kuszące wonie. Gdy miałam 12 lat, Babcia poleciła mi spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie, który po latach stał się prawdziwym skarbczykiem wiedzy kulinarnej”.
- Ewa Aszkiewicz
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2019
Oprawa
twarda
Ilość stron
448
Format
28.0x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327125552
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788327125552
Data premiery
2019-11-30
Dodałeś produkt do koszyka
Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki
66,70 zł
Recenzje