loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
49.9 Książki Publicat

Kuchnia japońska
Najważniejsze składniki i 200 oryginalnych przepisów

Barber Kimiko

Wydawnictwo: Publicat
Oprawa: Miękka
49,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals').
Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej.

Z tej wyjątkowej, pięknie ilustrowanej książki dowiemy się wszystkiego, co chcielibyśmy wiedzieć o japońskiej żywności. Poznamy jej historię, właściwości zdrowotne oraz zastosowania kulinarne. Daily Telegraph
Kuchnia japońska to niesamowita książka. Zawiera wiele przepisów, a przyrządzone według nich dania smakują wspaniale. Można tu znaleźć również sugestie, które składniki potraw warto ze sobą łączyć. Proponowane zestawienia produktów oraz receptury są w 100% godne zaufania. Amazon review
Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku. Olive
Książka stanowi wprowadzenie w świat japońskiej kuchni, z jej historią i opisem właściwości zdrowotnych poszczególnych produktów. Zawiera informacje na temat dostępności składników oraz wiele łatwych do przygotowania przepisów. Observatory Food Monthly

Szczegóły

Tytuł
Kuchnia japońska
Podtytuł
Najważniejsze składniki i 200 oryginalnych przepisów
Autor
Barber Kimiko
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2009
Oprawa
Miękka
Ilość stron
240
Format
20.0x26.0cm
Języki
polski
ISBN
9788324517596
Tłumacze
Berowski Liwiusz
Rodzaj
Książka
EAN
9788324517596
Kraj produkcji
PL
Producent
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań
PL
616529252
[email protected]

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
49,90 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Kuchnia japońska - Barber Kimiko
Kuchnia japońska
Barber Kimiko
49,90 zł
Przejdź do koszyka
49,90 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO