5.99
Książki
Dragon
Kuchnia myśliwska
Opis
Dawniej nad wyraz ceniono walory smakowe dziczyzny. Myśliwi najchętniej zasadzali się na żubry, łosie, niedźwiedzie, dziki, sarny, jelenie oraz zające. Obecnie ten typ mięsa nie pojawia się w jadłospisie zbyt często, mimo to warto go jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również zdrowotne.Dziczyzna zawiera wiele składników mineralnych, pierwiastków i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlatego jej miłośnicy niecierpliwie oczekują jesieni, kiedy rozpoczyna się sezon łowiecki. Ten typ mięsa doskonale się komponuje z naturalnym pokłosiem borów ? owocami leśnymi, odpowiednio przyrządzonymi grzybami, a także wybornymi ziołami. Trudno o lepsze dodatki niż konfitury z żurawiny błotnej, duszone borowiki lub mieszankę jałowca, czosnku niedźwiedziego i dzikiego miodu. Kuchnia myśliwska to zbiór wyśmienitych przepisów na potrawy z dzikiej zwierzyny, w których już niejeden łowczy umoczył wąsa, oblizując się ze smakiem.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2011
Oprawa
Miękka
Ilość stron
48
Format
13.5x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788362521869
Rodzaj
Książka
EAN
9788362521869
Data premiery
2011-09-28
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO DRAGON PL
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia myśliwska
5,99 zł
Recenzje