27.6
Książki
Nowy Świat
Kuchnia Polska w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej
Wydawnictwo:
Nowy Świat
Oprawa: Twarda
Opis
Ta książka to uczta dla miłośników tradycji w polskiej kuchni. Zebrano tu najciekawsze przepisy z poradników kulinarnych Lucyny Ćwierczakiewiczowej - najsłynniejszej polskiej XIX-wiecznej autorki książek kucharskich. Ci, którzy chcą odpocząć w kuchni i uważają, że gotowanie posiada walor wyższej sztuki, a nie jest jedynie koniecznym etapem na drodze do zaspokojenia głodu, znajdą w książce z przepisami Lucyny Ćwierczakiewiczowej swoisty przewodnik po świecie dawnej kuchni. Lucyna Ćwierczakiewiczowa jest uważana za rzeczniczkę tradycyjnej kuchni polskiej. W dobie mody na hobbystyczne gotowanie i slow food niejednokrotnie czasochłonne i wymagające przepisy Ćwierczakiewiczowej są w stanie zaspokoić tęsknotę współczesnego człowieka do jedzenia tradycyjnego (w najlepszym tego słowa znaczeniu) naturalnego i zarazem smacznego. Pozwalają one także wykonać samodzielnie potrawy i produkty, co, do których przyzwyczailiśmy się, że normalnie się je kupuje. Zresztą sama pani Ćwierczakiewiczowa twierdzi, że dom, w którym każdą rzecz za gotowy grosz kupują, jest na podobieństwo hotelu, gdzie nie ma nic własnego.
Szczegóły
Tytuł
Kuchnia Polska w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej
Autor
Chrzanowska Anna (opracowanie)
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2007
Oprawa
Twarda
Ilość stron
468
Format
17.5x24.5cm
Języki
polski
ISBN
83-7386-222-6
Rodzaj
Książka
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NOWY ŚWIAT Kamil Witkowski
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia Polska w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej
27,60 zł
Recenzje