29.99
Książki
RM
Kuchnia toskańska
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Miękka
Opis
Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriachPiotr Adamczewski reporter, krytyk kulinarny Polityki, autor bloga Gotuj się! (http://adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
Szczegóły
Wydanie
2
Rok wydania
2015
Oprawa
Miękka
Ilość stron
160
Format
16.4x23.0
Języki
polski
ISBN
9788377736890
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377736890
Dodałeś produkt do koszyka
Kuchnia toskańska
29,99 zł
Recenzje