34.52
Książki
RM
Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Miękka
34,52 zł
Cena rekomendowana: 49,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: jutro (czwartek 14.08.2025)
Opis
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.Znajdziesz tu informacje o:– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnieniaoraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Kraj produkcji: Polska
Szczegóły
Tytuł
Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Wydawnictwo
Temat
Wydanie
1
Rok wydania
2023
Oprawa
Miękka
Ilość stron
192
Format
16.2x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788381517942
Rodzaj
Książka
EAN
9788381517942
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia wegańska na cztery pory roku
34,52 zł
Recenzje