31.5
Książki
RM
31,50 zł
Cena regularna: 49,99 zł
(-37%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 30,25 zł
(+4%)
Wysyłka: poniedziałek 06.05.2024
Zapłać za 30 dni
Opis
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.Znajdziesz tu informacje o:– korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnieniaoraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Szczegóły
Tytuł
Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Wydawnictwo
Temat
Wydanie
1
Rok wydania
2023
Oprawa
Miękka
Ilość stron
192
Format
16.2x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788381517942
Rodzaj
Książka
EAN
9788381517942
Dodałeś produkt do koszyka
Kuchnia wegańska na cztery pory roku
31,50 zł
Recenzje