5.32
Dania regionalne
Arystoteles
Kuchnia żydowska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo:
Arystoteles
Oprawa: Miękka
5,32 zł
Cena rekomendowana: 7,33 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Kuchnia żydowska ? narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne ? czyste (dozwolone) i trefne ? nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Kraj produkcji: Polska
Ostrzeżenia:
NIE ( TYLKO CE)
Producent:
PHW „Arystoteles” Matusiak Marek Sp. Jawna
ul. Pańska 96 lok. 83
00-837 Warszawa (Polska)
tel: 504046978
email: [email protected]
Szczegóły
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
64
Format
17.0x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788363803575
Redakcja
Małecka Grażyna
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788363803575
Data premiery
2014-02-28
Dodałeś produkt do koszyka
Kuchnia żydowska
5,32 zł
Recenzje