18.9
Książki
Nowy Świat
Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff
Wydawnictwo:
Nowy Świat
Oprawa: Twarda
Opis
"Kuchnia żydowska" Barbary Adamczewskiej, opracowana na podstawie przepisów Rebeki Wolff, autorki słynnej, wielokrotnie wznawianej książki "Kuchnia koszerna" (wydanej po raz pierwszy w 1869 r.), zawiera doskonałe receptury surowej, wyrafinowanej i bardzo smacznej kuchni, pachnącej typową dla żydowskiej tradycji dużą ilością gałki muszkatołowej, cynamonu, wanilii i skórki cytrynowej. Co ważne przepisy opisane są w prosty sposób, przystępny również dla niedoświadczanych kucharzy. Warto sięgnąć po tę książkę, bo gotując według jej rad i starych reguł wyrusza się w podróż do niezwykle bogatej, intrygującej kultury i odległych czasów.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2005
Oprawa
Twarda
Ilość stron
160
Format
17x24cm
Języki
polski
ISBN
8373861718
Rodzaj
Książka
EAN
9788373861718
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NOWY ŚWIAT Kamil Witkowski
Dodałeś produkt do koszyka

Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff
18,90 zł
Recenzje