153.6
Książki
Wolters Kluwer
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Wydawnictwo:
Wolters Kluwer
Oprawa: Twarda
Opis
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.W opracowaniu autor omawia w szczególności:? oznaczenia jakościowe kulinariów;? wynalazki kulinarne;? znaki towarowe w obszarze kulinariów;? możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
Szczegóły
Tytuł
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2022
Oprawa
Twarda
Ilość stron
324
Języki
polski
ISBN
9788382862799
Rodzaj
Książka
EAN
9788382862799
Dodałeś produkt do koszyka
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
153,60 zł
Recenzje