24.9
Książki
Olimp Media
Kulinarny przewodnik grzybiarza
Wydawnictwo:
Olimp Media
Oprawa: Twarda
Opis
Kulinarny przewodnik grzybiarza przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo.Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu.Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Twarda
Ilość stron
128
Format
16.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788377070864
Rodzaj
Książka
EAN
9788377070864
Data premiery
2012-07-14
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Kulinarny przewodnik grzybiarza
24,90 zł
Recenzje