77.49
Książki
Dialog
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków
Wydawnictwo:
Dialog
Oprawa: Miękka
Opis
Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej.
Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, omawia zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się też innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.
Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, omawia zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się też innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.
Książki z opcji dodruk na życzenie są ujednolicone pod względem wykonania:
- okładka kolorowa wydrukowana na kartonie 250 g/m,
- środek czarno-biały, drukowany na papierze offsetowym 80 g/m,
- oprawa miękka klejona.
Szczegóły
Tytuł
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2001
Oprawa
Miękka
Ilość stron
450
Format
165 x 235 mm
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788388238819
Dodałeś produkt do koszyka
Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków
77,49 zł
Recenzje