9.99
Książki
Bellona
Łatwe i smaczne potrawy przy żółtaczce zakaźnej
Wydawnictwo:
Bellona
Oprawa: Miękka
Opis
Książka składa się z dwóch odrębnych części. Pierwsza z nich to wprowadzenie w zagadnienia dotyczące różnych aspektów wirusowego zapalenia wątroby, potocznie zwanego żółtaczką zakaźną. Lekarze rozróżniają obecnie żółtaczkę typu A, B i C. Najgroźniejsza z nich jest żółtaczka typu C, wywoływana przez wirusa HCV i jej głównie poświęcona jest ta książka.
Zasadniczym celem diety jest ochrona wątroby przed jej zatruwaniem i dalszymi uszkodzeniami oraz wzmocnienie odporności całego organizmu. Pożywienie nie może zawierać toksyn, a także musi znajdować się w nim pełna gama składników odżywczych. Jednocześnie powinno być tak urozmaicone i smaczne, aby chory, cierpiący często na brak apetytu, nudności, zaparcia itp., chętnie spożywał przygotowane dla niego posiłki.
Zasadniczym celem diety jest ochrona wątroby przed jej zatruwaniem i dalszymi uszkodzeniami oraz wzmocnienie odporności całego organizmu. Pożywienie nie może zawierać toksyn, a także musi znajdować się w nim pełna gama składników odżywczych. Jednocześnie powinno być tak urozmaicone i smaczne, aby chory, cierpiący często na brak apetytu, nudności, zaparcia itp., chętnie spożywał przygotowane dla niego posiłki.
Szczegóły
Rok wydania
2008
Oprawa
Miękka
Ilość stron
168
Format
14.5x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788311114708
ISSN
9788311114708
Liczba tomów
1
Numer tomu
1
Rodzaj
Książka
EAN
9788311114708
Data premiery
2009-04-24
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Łatwe i smaczne potrawy przy żółtaczce zakaźnej
9,99 zł
Recenzje