82.29
Sposoby przyrządzania
Wydawnictwo Naukowe PWN
Mięso i przetwory drobiowe
Technologia, higiena, jakość
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
82,29 zł
Cena rekomendowana: 89,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.
Szczegóły
Tytuł
Mięso i przetwory drobiowe
Podtytuł
Technologia, higiena, jakość
Autor
Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo
Autor
Opracowanie zbiorowe
Wydanie
1
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
574
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301200435
Redakcja
Grabowski Tadeusz
Redakcja
Kijowski Jacek
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301200435
Data premiery
2018-08-14
Dodałeś produkt do koszyka
Mięso i przetwory drobiowe
82,29 zł
Recenzje