94.75
Sposoby przyrządzania
Wydawnictwo Naukowe PWN
Mięso i przetwory drobiowe
Technologia, higiena, jakość
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
94,75 zł
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Opis
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Mięso i przetwory drobiowe
Podtytuł
Technologia, higiena, jakość
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
574
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301200435
Redakcja
Grabowski Tadeusz
Redakcja
Kijowski Jacek
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301200435
Data premiery
2018-08-14
Dodałeś produkt do koszyka

Mięso i przetwory drobiowe
94,75 zł
Recenzje