loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
44.29 Literatura obcojęzyczna Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego

Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium

Zofia Rzeźnicka

,

Maciej Kokoszko

Oprawa: miękka ze skrzydełkami
44,29 zł
Cena rekomendowana: 44,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

The following publication constitutes a continuation of a longstanding research conducted by both authors on nourishment, dietetics, pharmacology and gastronomy in the Late Antiquity and early Byzantium. The book was created based primarily on Greek medical treatises composed from the 1st to 7th century, but it takes into account data that originates outside of this collection.

The goal of the authors was to present the knowledge of the people in antiquity and Byzantium on milk and dairy products. To achieve that they attempted to translate into contemporary language the way of thinking of then doctors, and to present main points of the theory propagated by them. In particular, the authors have shown ways of utilizing aforementioned alimentary products as food and medicine. Thus, they consciously encroach the area of history of pharmacology and gastronomy. Even though the nature of their research led the authors to focus on conclusions in the field of the history of food and medicine, they also take up the issues related to society and economy of this period.
The dissertation [...] is undoubtedly an important contribution to the research on the history of medicine and nutrition in the classical and the early Byzantine period. The remarks on termi¬nology are essential, and they often influence the understanding and interpretation of other literary sources. The dissertation is of high scientific value and brings forward many relevant information: specific examples on how milk and diary were used, both in everyday nutrition, and in medical practice.
prof. Anna Kotłowska
Adam Mickiewicz University in Poznań

Szczegóły

Tytuł
Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium
Autor
Zofia Rzeźnicka , Maciej Kokoszko
Wydanie
1
Rok wydania
2020
Oprawa
miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
238
Języki
angielski
ISBN
9788381426473
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381426473

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
44,29 zł
Cena rekomendowana: 44,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium - Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
Milk and Dairy Products in the Medicine and Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium
Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko
44,29 zł
44,90 zł
Przejdź do koszyka
44,29 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO