45.1
Książki
Sensus
Mózg na zbożowym detoksie
Zaskakująca prawda o pszenicy, węglowodanach i cukrze - cichych zabójcach Twojego mózgu
Wydawnictwo:
Sensus
Oprawa: Miękka
45,10 zł
Cena rekomendowana: 67,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: poniedziałek 18.11.2024
Zapłać za 30 dni
Opis
Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte.
dr William Davis, autor książki Wheat Belly
Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.
To wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o swój mózg!
dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!
Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposób "zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój potencjał intelektualny.
Ta książka to prawdziwy skarb!
dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing
dr William Davis, autor książki Wheat Belly
Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.
To wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o swój mózg!
dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!
Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposób "zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój potencjał intelektualny.
Ta książka to prawdziwy skarb!
dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing
Szczegóły
Tytuł
Mózg na zbożowym detoksie
Podtytuł
Zaskakująca prawda o pszenicy, węglowodanach i cukrze - cichych zabójcach Twojego mózgu
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2024
Oprawa
Miękka
Ilość stron
432
Format
14.0x21.0cm
Języki
polski
ISBN
9788328903210
Tłumacze
Krzysztof Krzyżanowski
Tytuł oryginału
Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar--Your Brain's Silent Killers
Rodzaj
Książka
EAN
9788328903210
Data premiery
2024-10-22
Dodałeś produkt do koszyka
Mózg na zbożowym detoksie
45,10 zł
Recenzje