29.9
Książki
Olimp Media
Nalewki i likiery we współczesnej kuchni
Opis
Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!
W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
Szczegóły
Tytuł
Nalewki i likiery we współczesnej kuchni
Autor
Lewandowski Wojciech
Wydawnictwo
Seria
Polskie tradycje kulinarne
Wydanie
1
Rok wydania
2011
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377070611
Rodzaj
Książka
EAN
9788377070611
Data premiery
2011-07-14
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Nalewki i likiery we współczesnej kuchni
29,90 zł
Recenzje