79.91
Książki
Zwierciadło
Natura kuchni polskiej (Uszkodzona okładka)
Wydawnictwo:
Zwierciadło
Oprawa: Twarda
Opis
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach. Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru. Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy. Wojciech Modest Amaro mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem Chef de LAvenir. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu. W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hells Kitchen.
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach. Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru. Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy. Wojciech Modest Amaro mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem Chef de LAvenir. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu. W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hells Kitchen.
Producent:
Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6
15-111 Białystok (PL)
tel: 794200649
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Natura kuchni polskiej (Uszkodzona okładka)
Autor
Wojciech Modest Amaro
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2014
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
29.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788364776304
Rodzaj
Książka
Stan
Uszkodzony
EAN
9788364776304
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k.
Dodałeś produkt do koszyka

Natura kuchni polskiej (Uszkodzona okładka)
79,91 zł
Recenzje