73.5
Książki
ODDK
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Wydawnictwo:
ODDK
Oprawa: Miękka
Opis
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
Szczegóły
Tytuł
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Autor
Kowalska Jolanta
, Majewska Ewa
, Obiedziński Mieczysław W.
, Zadernowski Marek R.<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
278
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
8374262605
Rodzaj
Książka
EAN
9788374262606
Data premiery
2011-05-01
Kraj produkcji
PL
Producent
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
Dodałeś produkt do koszyka

Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
73,50 zł
Recenzje