44.8
Książki
Wydawnictwo Naukowe UMK
O sztuce kulinarnej
Ksiąg dziesięć
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe UMK
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
44,80 zł
Wysyłka: 1 - 3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Opis
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Szczegóły
Tytuł
O sztuce kulinarnej
Podtytuł
Ksiąg dziesięć
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
2024
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
292
Języki
polski
ISBN
9788323160281
Rodzaj
Książka
EAN
9788323160281
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Naukowe UMK
Dodałeś produkt do koszyka

O sztuce kulinarnej
44,80 zł
Recenzje