40.8
Książki
WSiP
Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Szkoła ponadgimnazjalna
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
Opis
Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi. Część 2. zawiera wiedzę z zakresu: organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych (room-service), technik podawania potraw kuchni różnych narodów, serwisu specjalnego i przygotowania nakryć specjalnych, planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych, systemów rozliczeń kelnerskich, elementów protokołu dyplomatycznego, rozwiązywania sytuacji problemowych w pracy, organizacji baru i pracy barmana.
Szczegóły
Tytuł
Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
Podtytuł
Szkoła ponadgimnazjalna
Autor
Szajna Renata
, Ławniczak Danuta
, Ziaja Alina<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2013
Oprawa
Miękka
Ilość stron
194
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788302140860
Rodzaj
Książka
EAN
9788302140860
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Obsługa gości konsumentów Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych Część 2
40,80 zł
Recenzje