41.4
Książki
Rea
Obsługa gości ( konsumentów )
Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych
Wydawnictwo:
Rea
Oprawa: Miękka
Opis
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu:- podziału, zasad funkcjonowania oraz - wyposażenia zakładów gastronomicznych,- wizerunku pracownika obsługi oraz - postawy wobec gości,- zasad opracowywania kart menu,- technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej,- zasad i metod obsługi gości,- kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.
Szczegóły
Tytuł
Obsługa gości ( konsumentów )
Podtytuł
Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych
Autor
Szajna Renata
, Ławniczak Danuta
, Ziaja Alina<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka
Ilość stron
248
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788371418044
Rodzaj
Książka
EAN
9788371418044
Data premiery
2008-01-15
Kraj produkcji
PL
Producent
REA-SJ SP. Z O.O.
Dodałeś produkt do koszyka

Obsługa gości ( konsumentów )
41,40 zł
Recenzje