88.18
Chemia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Odroczony rozrost
Technologia w piekarni
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Twarda
88,18 zł
Cena rekomendowana: 94,75 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: poniedziałek 11.08.2025
Opis
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu- sklep firmowy ? od czego zacząć?Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Kraj produkcji: PL
Szczegóły
Rok wydania
2014
Oprawa
Twarda
Ilość stron
172
Format
15.5x24.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301180034
Tłumacze
Błaszczak Agnieszka
Redakcja
Huber Hans
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301180034
Data premiery
2014-10-02
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
Dodałeś produkt do koszyka

Odroczony rozrost
88,18 zł
Recenzje