14.99
Sposoby przyrządzania
Zwierciadło
Ogniem i dymem
Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw
Wydawnictwo:
Zwierciadło
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
14,99 zł
Cena rekomendowana: 39,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze cię w podróż po nowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, aby cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Z książką zaskoczysz gości smakiem grillowanego groszku lub ananasa, chrupkości papryczek chilli i kalafiora. A to wszystko popijesz love drinkiem z pieczonego selera.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. W książce znajdują się przepisy na opiekanie różnymi technikami.
Zaproś przyjaciół, sąsiadów i rodzinę do stołu, zaproponuj im pyszny, aromatyczny posiłek oraz niezapomnianą podróż kulinarną w krainę ognia i dymu.
Martin Nordin - Pasjonat kuchni i fotografii. Prowadzi własną firmę cateringową i artystyczną The Cabbage Butcher. Autor książki „Gröna burgera”(Zielone burgery), przetłumaczonej na sześć języków. W wolnym czasie fotografuje potrawy i prowadzi popularny kulinarny profil na Instagramie (martin_nordin). Pierwsze profesjonalne doświadczenie kucharskie zdobył na lodołamaczu, gdzie spędził kilkunastomiesięczną służbę wojskową jako szef kuchni. Przez wiele lat pracował dla Ikea Food m.in. jako Creative Leader. Mieszka i pracuje w Malmö.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Zwierciadło
Widok 8
00-023 Warszawa (Polska)
tel: +48 22 312 37 12
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Ogniem i dymem
Podtytuł
Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw
Autor
Martin Nordin
Wydawnictwo
Temat
Wydanie
1
Rok wydania
2019
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
192
Format
16.5x22.0cm
Języki
polski
ISBN
9788381320900
Język oryginału
szwedzki
Tłumacze
Pacanowska-Skogqvist Urszula
Tytuł oryginału
Eld Rök Grönt
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381320900
Data premiery
2019-08-21
Dodałeś produkt do koszyka
Ogniem i dymem
14,99 zł
Recenzje