14.9
Zdrowie i uroda
Oficyna Wydawnicza ABA
Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Opis
Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóźniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami u kardiologów. American Heart Associatin zaleciło Amerykanom jedzenie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu. U kobiet z kolei, jak dowiodły inne badania, jedzenie ryb znacznie obniża ryzyko wylewu krwi do mózgu. Nie mówiąc już o tym, że uboga w rybne tłuszcze dieta kobiet będących w ciąży ma nie tylko fatalny wpływ na przyszły intelektualny rozwój ich potomstwa, lecz także zwiększa groźbę depresji poporodowej. Tajemniczymi substancjami, odpowiedzialnymi za większość korzyści zdrowotnych, jakie przynosi rybia dieta, jest grupa kwasów tłuszczowych Omega - 3, w które ryby są szczególnie bogate.
Szczegóły
Tytuł
Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
Autor
Liebke Frank
Wydawnictwo
Seria
ŹRÓDŁO ŻYCIA I ZDROWIA
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
103
Format
14.4x20.4cm
Języki
polski
ISBN
9788388872877
Język oryginału
niemiecki
Tytuł oryginału
Omega-3 - Fettsauren
Rodzaj
Książka
EAN
9788388872877
Data premiery
2007-03-03
Kraj produkcji
PL
Producent
Oficyna Wydawnicza ABA Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Omega- 3 To co w rybach jest najlepsze
14,90 zł
Recenzje