loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
32.6 Książki WSiP

Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Szkoła ponadgimnazjalna

Orłowska Joanna

,

Tkaczyk Małgorzata

Wydawnictwo: WSiP
Oprawa: Miękka
32,60 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ?technik hotelarstwa?. Materiał podzielono na dwie części. W części 1. zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju, zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Omówiono ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych.Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele i schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę. W części drugiej omówiono głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP, współpracę z biurami podróży oraz przedstawiono charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu ?technik hotelarstwa?.

Szczegóły

Tytuł
Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Podtytuł
Szkoła ponadgimnazjalna
Autor
Orłowska Joanna , Tkaczyk Małgorzata
Wydawnictwo
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
157
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788302140884
Rodzaj
Książka
EAN
9788302140884
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
PL
801220555
[email protected]

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
32,60 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1 - Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata
Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata
32,60 zł
Przejdź do koszyka
32,60 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO