15
Książki
Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Opis
Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Twarda
Ilość stron
112
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377071182
Rodzaj
Książka
EAN
9788377071182
Data premiery
2012-03-09
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Pasztet we współczesnej kuchni
15,00 zł
Recenzje