loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
29.5 Książki Kurpisz

Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni

Sas-Golak Iwona

,

Siwulski Marek

,

Sobieralski Krzysztof

Wydawnictwo: Kurpisz
Oprawa: Miękka
29,50 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości ich stosowania w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych nie jest powszechnie znana. W medycynie Wschodu od wieków używano wielu gatunków grzybów, jednak w krajach zachodnich zainteresowanie nimi pojawiło się stosunkowo niedawno. chcąc przybliżyć te zagadnienia, autorzy zamieścili opis substancji, które decydują o właściwościach leczniczych, oraz scharakteryzowali gatunki mające korzystny wpływ na zdrowie. Krótko przedstawiono mechanizm oddziaływania poszczególnych substancji na organizm człowieka.Omówione zostały również zasady przetwarzania grzybów w warunkach domowych. W książce zawarto ponadto podstawowe informacje o możliwości uprawy grzybów na działce lub w ogródku. Ponadto metody amatorskiej uprawy takich gatunków, jak boczniak, twardziak czy pierścieniak, co umożliwi Czytelnikom samodzielne wyhodowanie owocników, a następnie wykorzystanie ich w potrawach. Opisano również podstawowe zasady przygotowania i serwowania smacznych potraw grzybowych w sposób bezpiecznych dla zdrowia.W książce znalazło się wiele przepisów na dania z grzybów uprawnych, przede wszystkim pieczarki, boczniaka i twardziaka, jak również grzybów leśnych. Przepisy pochodzą nie tylko z kuchni polskiej, lecz również innych części świata. Potrawy są bardzo zróżnicowane, dostosowane do indywidualnych upodobań smakowych i umiejętności kulinarnych, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Szczegóły

Tytuł
Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni
Autor
Sas-Golak Iwona , Siwulski Marek , Sobieralski Krzysztof
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
184
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788389738967
Rodzaj
Książka
EAN
9788389738967
Data premiery
2007-06-06
Kraj produkcji
PL
Producent
Robert Kurpisz Impresariat Kurpisz
ul. Rybitwy 12
05-500 Zgorzała
PL
0
[email protected]

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
29,50 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas-Golak Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof
Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni
Sas-Golak Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof
29,50 zł
Przejdź do koszyka
29,50 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO