16.9
Książki
WSiP
Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód: piekarz.
W części pierwszej opisano przygotowanie surowców piekarskich do produkcji oraz przetwarzania ich na półprodukty, tj. ciasto pszenne, żytnie, mieszane. Omówiono poszczególne fazy produkcji różnych gatunków pieczywa oraz towarzyszące im procesy i operacje technologiczne. Podano podstawowe wiadomości dotyczące klasyfikacji mąki oraz teorii wytwarzania ciasta. Jako materiał uzupełniający umieszczono na końcu książki 61 tabel technologicznych, w których podano ilość stosowanych surowców oraz tzw. sposoby prowadzenia ciasta na produkowane gatunki pieczywa.
Szczegóły
Wydanie
14
Rok wydania
2004
Oprawa
broszura
Ilość stron
260
Format
14 x 20
ISBN
830202371X
Rodzaj
Książka
EAN
978830202371204
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1
16,90 zł
Recenzje