loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
29.62 Książki Format-AB

Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (Uszkodzona okładka)

Wydawnictwo: Format-AB
Oprawa: miękka
29,62 zł
Cena rekomendowana: 30,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Zbiór ćwiczeń Planowanie i ocena żywienia to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia. Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach. Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części: Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia. Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia. Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.

Szczegóły

Tytuł
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (Uszkodzona okładka)
Wydawnictwo
Rok wydania
2016
Oprawa
miękka
Ilość stron
114
Format
17 x 24 cm
Języki
polski
ISBN
9788389184702
Rodzaj
Ćwiczenia
EAN
9788389184702

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
29,62 zł
Cena rekomendowana: 30,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (Uszkodzona okładka) - Joanna Ewa Kowalska
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (Uszkodzona okładka)
Joanna Ewa Kowalska
29,62 zł
30,00 zł
Przejdź do koszyka
29,62 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO