103.98
Medycyna
Scientifica
Podstawowe leczenie żywieniowego
Wydawnictwo:
Scientifica
Oprawa: miękka
Opis
Książka pt. Podstawy leczenia żywieniowego jest pierwszą, od bardzo wielu
lat, publikacją na temat żywienia klinicznego, która ukazuje się na polskim
rynku. W dodatku jest jedną z, naprawdę niewielu publikacji na ten temat
i to nawet biorąc pod uwagę publikacje zagraniczne. Autor: prof. Mikołaj
Spodaryk (pediatra) jest stuprocentowym autorytetem w dziedzinie żywienia
klinicznego, zarówno z naukowego (liczne publikacje naukowe), jak
i zawodowego (wieloletnia praktyka kliniczna z najciężej chorymi dziećmi
i dorosłymi) punktu widzenia. Profesor Mikołaj Spodaryk jest ponadto
wybitnym Nauczycielem, wychował wiele pokoleń Żywieniowców, którzy
stosowali zdobytą wiedzę dla ratowania zdrowia i życia ludzi. Niżej podpisany
jest jednym z nich.
Książka, będąca zarazem podręcznikiem, jest adresowana nie tylko do
specjalistów, którzy już zajmują się leczeniem żywieniowym i pragną pogłębić
swoją wiedzę, ale także do wszystkich ludzi, którzy chcieliby rozpocząć
swoją przygodę z tą, jakże ciekawą, dziedziną medycyny. Podręcznik
porusza zagadnienia z zakresu anatomii i fizjologii, prezentuje podstawowe
pojęcia i definicje leczenia żywieniowego, omawia wskazania, przeciwwskazania,
technikę i sposób prowadzenia żywienia drogą przewodu pokarmowego i drogą dożylną. Sporo czasu Autor poświęcił prezentacji rodzajów powikłań oraz sposobów zapobiegania im i ich leczenia.
Podsumowując, w ręce Czytelników trafi a nowa, bardzo wartościowa
publikacja z obszaru leczenia żywieniowego, napisana przystępnym językiem
przez niekwestionowanego Specjalistę. Jest to pozycja absolutnie warta przeczytania.
lat, publikacją na temat żywienia klinicznego, która ukazuje się na polskim
rynku. W dodatku jest jedną z, naprawdę niewielu publikacji na ten temat
i to nawet biorąc pod uwagę publikacje zagraniczne. Autor: prof. Mikołaj
Spodaryk (pediatra) jest stuprocentowym autorytetem w dziedzinie żywienia
klinicznego, zarówno z naukowego (liczne publikacje naukowe), jak
i zawodowego (wieloletnia praktyka kliniczna z najciężej chorymi dziećmi
i dorosłymi) punktu widzenia. Profesor Mikołaj Spodaryk jest ponadto
wybitnym Nauczycielem, wychował wiele pokoleń Żywieniowców, którzy
stosowali zdobytą wiedzę dla ratowania zdrowia i życia ludzi. Niżej podpisany
jest jednym z nich.
Książka, będąca zarazem podręcznikiem, jest adresowana nie tylko do
specjalistów, którzy już zajmują się leczeniem żywieniowym i pragną pogłębić
swoją wiedzę, ale także do wszystkich ludzi, którzy chcieliby rozpocząć
swoją przygodę z tą, jakże ciekawą, dziedziną medycyny. Podręcznik
porusza zagadnienia z zakresu anatomii i fizjologii, prezentuje podstawowe
pojęcia i definicje leczenia żywieniowego, omawia wskazania, przeciwwskazania,
technikę i sposób prowadzenia żywienia drogą przewodu pokarmowego i drogą dożylną. Sporo czasu Autor poświęcił prezentacji rodzajów powikłań oraz sposobów zapobiegania im i ich leczenia.
Podsumowując, w ręce Czytelników trafi a nowa, bardzo wartościowa
publikacja z obszaru leczenia żywieniowego, napisana przystępnym językiem
przez niekwestionowanego Specjalistę. Jest to pozycja absolutnie warta przeczytania.
Szczegóły
Rok wydania
2019
Oprawa
miękka
Ilość stron
250
Format
15,5x23,5 cm
ISBN
9788393652778
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788393652778
Dodałeś produkt do koszyka
Podstawowe leczenie żywieniowego
103,98 zł
Recenzje