76.31
Książki
PWE
Podstawy gastronomii
Wydawnictwo:
PWE
Oprawa: Miękka
Opis
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni tyrystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.
Książki z opcji dodruk na życzenie są ujednolicone pod względem wykonania:
- okładka kolorowa wydrukowana na kartonie 250 g/m,
- środek czarno-biały, drukowany na papierze offsetowym 80 g/m,
- oprawa miękka klejona.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka
Ilość stron
268
Format
16.2x23.7cm
Języki
polski
ISBN
9788320818611
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788320818611
Dodałeś produkt do koszyka
Podstawy gastronomii
76,31 zł
Recenzje