24.5
Książki
WSiP
Podstawy techniki w przemyśle spożywczym
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: Miękka
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I i II technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy techniki.Rozdział wstępny obejmuje ogólne informacje o technice i jej rozwoju, normalizacji i komputeryzacji. Dalej podano wiadomości na temat wykonywania i odczytywania różnego rodzaju rysunków technicznych wykorzystywanych w technologii przetwórstwa spożywczego. Omówiono dokumentację techniczną, poszczególne części maszyn, materiały stosowane w urządzeniach przemysłu spożywczego, urządzenia kontrolno-pomiarowe, środki transportu, maszyny i urządzenia elektryczne oraz automatyzację procesów produkcyjnych.
Szczegóły
Wydanie
4
Rok wydania
2009
Oprawa
Miękka
Ilość stron
228
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788302071416
Rodzaj
Książka
EAN
9788302071416
Dodałeś produkt do koszyka
Podstawy techniki w przemyśle spożywczym
24,50 zł
Recenzje