35.3
Klasa 2
WSiP
Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: miękka
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.
Szczegóły
Tytuł
Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik
Autor
Krystyna Flis
, Wanda Konaszewska
Wydawnictwo
Wydanie
15
Rok wydania
2013
Oprawa
miękka
Ilość stron
240
Format
14,5 x 20,5 cm
Języki
polski
ISBN
9788302028670
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788302028670
Dodałeś produkt do koszyka
Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik
35,30 zł
Recenzje