Polska Kuchnia Koszerna (reprint)
Zapłać za 30 dni
Opis
Unikat w skali Polski a może świata O istnieniu tej pozycji dowiedziałam się przypadkiem, przeglądając liczne artykuły w mediach. Szukałam długo, przekopując się przez liczne biblioteczne katalogi. Nawet Estreicher w swoim sławetnym katalogu nie notuje tejże pozycji. Już miałam zrezygnować z poszukiwań, gdy przypadkiem „ktoś” zdradził mi tajemnicze miejsce jej pobytu… i odnalazłam ją, niczym zaginiony skarb, a teraz dzielę się tym skarbem z Państwem.
Iwona Knechta
Reprint oryginału z 1877 r. Tytuł w całości brzmi „Polska kuchnia koszerna zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa przez Rebekę Wolff tłumaczone z niemieckiego przez S.D. nakładem tłumacza”.
Przewodnik kulinarny zawierający przepisy potraw mięsnych i mlecznych, na różne pieczywo, konfitury, soki, galarety, kremy, sosy a wszystko przyrządzone w sposób koszerny. Przedruk metodą fotooffsetową, oprawa twarda: drukowana, foliowana, zadrukowana wyklejka.
Recenzje