19.99
Książki
Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: Twarda
Opis
Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327435620
Rodzaj
Książka
EAN
9788327435620
Data premiery
2015-09-25
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa
19,99 zł
Recenzje