19.99
Książki
Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia podlaska
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: Twarda
Opis
Mówi się o niej tygiel smaków. Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna Kuchnia podlaska
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
Rodzaj
Książka
EAN
9788327435613
Data premiery
2015-09-25
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Polska kuchnia regionalna Kuchnia podlaska
19,99 zł
Recenzje