19.99
Książki
Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: Twarda
Opis
Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327435606
Rodzaj
Książka
EAN
9788327435606
Data premiery
2015-09-25
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska
19,99 zł
Recenzje