15.74
Książki
Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: Twarda
15,74 zł
Cena rekomendowana: 19,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327431066
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788327431066
Dodałeś produkt do koszyka
Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur
15,74 zł
Recenzje