16.47
Dania regionalne
Olesiejuk
16,47 zł
Cena regularna: 19,99 zł
(-18%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 16,47 zł
(0%)
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warszawy i Mazowsza
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327431059
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788327431059
Data premiery
2015-11-17
Dodałeś produkt do koszyka
Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warszawy i Mazowsza
16,47 zł
Recenzje