16.07
Książki
Olesiejuk
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: Twarda
16,07 zł
Cena rekomendowana: 19,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
144
Format
19.0x25.0cm
Języki
polski
ISBN
9788327435590
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788327435590
Data premiery
2015-09-25
Dodałeś produkt do koszyka

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska
16,07 zł
Recenzje