11.8
Książki
Nowy Świat
Polskie posty
Zupy, pierogi, ryby, grzyby, jarzyny
Wydawnictwo:
Nowy Świat
Oprawa: Miękka
Opis
W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i kultury kulinanej. Warto te perełki ocalić od zapomnienia. Wiele z przepisów sprzed setek lat z różnych przyczyn nie nadaje się do zastosowania, więc trzeba przeprowadzić mały ilfting, spróbować trochę je odchudzić, ująć im nieco tuczącychl dodatków, a potem przełożyć na współczesną technikę wykonania, zachowując w miarę możliwości smak, coś z ducha potraw, które także dziś powinny smakować. Warto pokazać, co było wspaniałego w tradycyjnym przygotowywaniu potraw i co należy pamiętać. Historia kuchni, obecna w każdym przepisie, to przecież cząstka dziejów kraju i ludzi.
Szczegóły
Tytuł
Polskie posty
Podtytuł
Zupy, pierogi, ryby, grzyby, jarzyny
Autor
Adamczewska Barbara
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
160
Format
14.4x20.4cm
Języki
polski
ISBN
9788373862390
Rodzaj
Książka
EAN
9788373862395
Data premiery
2007-02-28
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NOWY ŚWIAT Kamil Witkowski
Dodałeś produkt do koszyka

Polskie posty
11,80 zł
Recenzje