11.49
Książki
Źródła Życia
Poznajemy nasiona quinoa
Wszechstronna komosa ryżowa
11,49 zł
Cena rekomendowana: 15,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ ?starożytnym darem Andów dla świata?. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.O autorach:Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
Szczegóły
Tytuł
Poznajemy nasiona quinoa
Podtytuł
Wszechstronna komosa ryżowa
Autor
Beth Geisler
Wydawnictwo
Seria
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Miękka
Ilość stron
68
Format
21.5x16.2cm
Języki
polski
ISBN
9788362103799
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Jankowska Paulina
Tytuł oryginału
Quinoa. High protein, gluten-free
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788362103799
Dodałeś produkt do koszyka
Poznajemy nasiona quinoa
11,49 zł
Recenzje