15.8
Książki
Kurpisz
Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów
Wydawnictwo:
Kurpisz
Oprawa: Twarda
Opis
Książka niniejsza zawiera w pierwszej części wskazówki do pieczenia chleba, bułek, bab, mazur-ków i tortów, druga przyrządzania lodów, różnych i, ponczów, likierów, wódek i nalewek. Poprze-dza je rozbiór wszystkich artykułów, w skład pieczywa wchodzących, tak pod względem technicz-nym, jak i chemicznym. Stanowi ona zatem uzupeł-nienie mej „Kuchni praktycznej", książki szczycącej się powszechnem zaufaniem i szeroką popularnością vśród gospodyń, czego najlepszym dowodem jest potrzeba wydania nowego jej nakładu. Wszystkie podane tu przepisy, podobnie jak przepisy „Kuchni praktycznej", zostały w ciągu mej długoletniej praktyki gospodarskiej, w mem laboratorium sztuki kucharskiej, wypróbowane i sprawdzone; dodać tylko muszę, że najmniejsze uchybienie i przeoczenie którejkolwiek części podanych tutaj recept, narazić może na zmianą smaku lub zepsucie pieczywa. Po dokładnem atoli przestudiowaniu wstępnych roz-działów, osoba nawet mniej zdolna i żadnej rutyny nie posiadająca, może upiec dobre, smaczne, strawne i zdrowe pieczywo.
Szczegóły
Tytuł
Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów
Wydawnictwo
Rok wydania
2003
Oprawa
Twarda
Ilość stron
196
Format
14.7x21.1cm
Języki
polski
ISBN
8388841718
Rodzaj
Książka
EAN
9878388841710
Kraj produkcji
PL
Producent
Robert Kurpisz Impresariat Kurpisz
Dodałeś produkt do koszyka

Praktyczne przepisy ciast drożdżowych, tortów, ciastek, cukierków, lodów i likierów
15,80 zł
Recenzje