19.7
Książki
WSiP
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 1
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum szerokoprofilowego oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja - przetwórstwo owoców i warzyw.
Przedstawiono w nim charakterystykę przemysłu i przetwórstwa owoców i warzyw. Omówiono surowce – owoce, warzywa, grzyby – z podziałem na gatunki i odmiany. Podano metody ich utrwalania. Przedstawiono technologię półproduktów (pulp, przecierów, kremogenów, moszczów, suszów i solonek) oraz produktów (kiszonek, konserw apertyzowanych, marynat, suszów i mrożonek) z uwzględnieniem stosowanej aparatury.
Szczegóły
Tytuł
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 1
Autor
Andrzej Jarczyk
, Janusz Berdowski
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
1999
Oprawa
broszura
Ilość stron
278
Format
16 x 23
ISBN
8302064041
Rodzaj
Książka
EAN
978830206404302
Dodałeś produkt do koszyka
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 1
19,70 zł
Recenzje