21
Książki
WSiP
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 2
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, specjalizacja: przetwórstwo owoców i warzyw.
W części drugiej omówiono produkcję soków i napojów owocowych i warzywnych, przetworów o dużej zawartości cukru, koncentratu pomidorowego, soków zagęszczanych, win i napojów pochodnych, przetworów dla dzieci, produktów dietetycznych, dań gotowych, mrożonek, proszków owocowych i naturalnych barwników. Przedstawiono surowce i aparaturę oraz przykłady obliczeń technologicznych. Publikację zamyka omówienie rodzajów odpadów produkcyjnych i ich wykorzystania.
Szczegóły
Tytuł
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 2
Autor
Andrzej Jarczyk
, Janusz Berdowski
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
1999
Oprawa
broszura
Ilość stron
288
Format
16 x 23
ISBN
830207165X
Rodzaj
Książka
EAN
978830207165201
Dodałeś produkt do koszyka
Przetwórstwo owoców i warzyw. Podręcznik dla technikum część 2
21,00 zł
Recenzje