31.4
Książki
Olimp Media
Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni
Polskie tradycje kulinarne
Opis
Tę książkę kierujemy nie tylko do zapalonych amatorów łowiectwa, ale także do osób, które chciałyby urozmaicić domowe menu o smaczne i zdrowe potrawy z dziczyzny oraz inne typowo myśliwskie specjały.
W Przysmakach myśliwskich prezentujemy pomysły na dania z dzika, sarny, jelenia, zająca, kaczki, kuropatwy i bażanta ? przepisy na rozmaite pieczenie, zrazy, zupy i gulasze. Ponadto znajdziecie tu receptury na pasztety i kiełbasy z dziczyzny.
Oprócz propozycji mięsnych w książce zostały umieszczone przepisy na dodatki do dziczyzny w postaci placków, pierogów i naleśników. W Przysmakach myśliwskich nie mogło zabraknąć również receptur na niezastąpione do dań z dzikiego mięsa sosy.
Osobny dział stanowią przepisy na nalewki, które stanowią nieodzowny element kuchni myśliwskiej.
W Przysmakach myśliwskich prezentujemy pomysły na dania z dzika, sarny, jelenia, zająca, kaczki, kuropatwy i bażanta ? przepisy na rozmaite pieczenie, zrazy, zupy i gulasze. Ponadto znajdziecie tu receptury na pasztety i kiełbasy z dziczyzny.
Oprócz propozycji mięsnych w książce zostały umieszczone przepisy na dodatki do dziczyzny w postaci placków, pierogów i naleśników. W Przysmakach myśliwskich nie mogło zabraknąć również receptur na niezastąpione do dań z dzikiego mięsa sosy.
Osobny dział stanowią przepisy na nalewki, które stanowią nieodzowny element kuchni myśliwskiej.
Szczegóły
Tytuł
Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni
Podtytuł
Polskie tradycje kulinarne
Autor
Ryszard Matusiak
Wydawnictwo
Seria
Polskie tradycje kulinarne
Wydanie
1
Rok wydania
2009
Oprawa
Twarda
Ilość stron
160
Format
14x20 cm
ISBN
978-83-615-1355-1
EAN
9788361513551
Data premiery
2009-10-16
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Przysmaki myśliwskie we współczesnej kuchni
31,40 zł
Recenzje