31.4
Książki
Olimp Media
Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Polskie tradycje kulinarne
Opis
Z naszą książką domowy wyrób wędlin stanie się prosty, a samodzielnie przyrządzona biała kiełbasa czy wędzona polędwica są przecież o niebo lepsze niż tego rodzaju produkty ze sklepu!
W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki) jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa ? m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki.
Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.
W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki) jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa ? m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki.
Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.
Szczegóły
Tytuł
Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
Podtytuł
Polskie tradycje kulinarne
Autor
Wanda Michalska
Wydawnictwo
Seria
Polskie tradycje kulinarne
Wydanie
1
Rok wydania
2009
Oprawa
Twarda
Ilość stron
160
Format
14x20 cm
ISBN
978-83-615-1348-3
Rodzaj
Książka
EAN
9788361513483
Data premiery
2009-11-25
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni
31,40 zł
Recenzje