31.4
Książki
Olimp Media
Regionalna kuchnia polska
Wydawnictwo:
Olimp Media
Oprawa: Twarda
Opis
Spróbuj tradycyjnych specjałów z różnych regionów Polski
W Regionalnej kuchni polskiej prezentujemy przepisy na najsmaczniejsze dania z Kaszub, Mazur, Wielkopolski, Podlasia, ze Śląska, z Podhala i Beskidów. Podajemy także receptury na przysmaki kuchni kresowej ? barszcz ukraiński czy pierogi ruskie wpisały się bowiem na trwałe w rodzimą tradycję kulinarną.
Wśród naszych propozycji znajdziecie kaszubski specjał ? szmurowaną wołowinę, przyrządzaną przez góralki kwaśnicę oraz mazurską babkę ziemniaczaną. Nie zabrakło tu również przepisów na wyśmienite słodkie wypieki, m.in. sękacz, strudel jabłkowy i rogale świętomarcińskie.
W Regionalnej kuchni polskiej prezentujemy przepisy na najsmaczniejsze dania z Kaszub, Mazur, Wielkopolski, Podlasia, ze Śląska, z Podhala i Beskidów. Podajemy także receptury na przysmaki kuchni kresowej ? barszcz ukraiński czy pierogi ruskie wpisały się bowiem na trwałe w rodzimą tradycję kulinarną.
Wśród naszych propozycji znajdziecie kaszubski specjał ? szmurowaną wołowinę, przyrządzaną przez góralki kwaśnicę oraz mazurską babkę ziemniaczaną. Nie zabrakło tu również przepisów na wyśmienite słodkie wypieki, m.in. sękacz, strudel jabłkowy i rogale świętomarcińskie.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2009
Oprawa
Twarda
Ilość stron
96
Format
19.5x24 cm
ISBN
978-83-615-1378-0
Rodzaj
Książka
EAN
9788361513780
Data premiery
2010-01-15
Kraj produkcji
PL
Producent
OLIMP MEDIA Sp. z o.o. Sp. komandytowa
ul. Otwarta 13
60-008 Poznań
PL
60-008 Poznań
PL
Dodałeś produkt do koszyka

Regionalna kuchnia polska
31,40 zł
Recenzje