35.7
Zdrowie i uroda
UMCS
Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Wydawnictwo:
UMCS
Oprawa: Miękka
Opis
Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.
Szczegóły
Tytuł
Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
Autor
Fiedurek Jan<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2007
Oprawa
Miękka
Ilość stron
210
Format
16.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788322726501
Rodzaj
Książka
EAN
9788322726501
Data premiery
2009-04-01
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo UMCS
Dodałeś produkt do koszyka

Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka
35,70 zł
Recenzje